Skip to content

Малко за мен

Казвам се Габриела и съм на 27. Като дете непрекъснато си водех таен дневник. След това започнах да пътувам и историите на другите станаха по-интересни. Спрях да пиша за себе си, с изключение на моментите, в които се опитвах да се впиша някъде, да се напастна на чуждия фон, да намеря координатите на едно свое място сред “тях”. Докато не разбрах, че такова място няма и се оставих съвсем ненаписана, там където си бях. Този блог ще бъде за онова пътуване в мен и извън мен, което остави най-трайна следа и в което все пак се припознах.  В Палестина.

Днес се заемам да преведа малко по малко блога, който водих по време на пребиваването си в Окупираната палестинска територия на Западния бряг от английски (на http://gabyinfalasteen.blogspot.com/) на български (първото ми и засега единствено пътуване до там бе от октомври до януари 2011г). Заминах без никакви лични средства, чрез фънд-рейзинг или събиране на средства от семейство, приятели, хора, които дори не познавам, но спомогнаха за тази моя мечта да се сбъдне и за което ще им бъда винаги признателна. По време на пребиваването си участвах в брането на маслини през октомври, като придружавах палестински семейства, чиято земя е в близост до еврейски поселения и където всяка година се извършват нападания от заселниците над палестинците, прибиращи реколтата си. Присъствах в солидарност с местните по време на демонстрациите-протести срещу Израелската окупация.

 

Преподавах доброволно английски език в местна НПО. През последния месец и половина живях в палестинско семейство, което ме прие у дома си като своя собствена дъщеря без да иска нищо в замяна. И до ден днешен не знам как да им се отблагодаря за добрината.

Надявам се да мога да споделя тук в ретроспекция  поне някои от всички онези неизказани впечатления и мисли, които още асимилирам,  осмислям, опитвам се да облека в думи, както и предстоящи евентуални завръщания в Западния бряг.

Advertisements
2 Comments leave one →
 1. Невена permalink
  May 4, 2012 5:46 pm

  Поздравления за каузата! Ще очакваме неизказаните впечатления от Палестина, защото има много хора у нас, които гледат на това късче земя със същите очи.
  Добрите думи са начин да се отблагодарим за добрите дела.
  Успех!

 2. December 7, 2012 11:27 pm

  Ти се отплащаш за добрината на Палестинското семейство, Габриела! Ти поддържаш една от най-човешките и добри каузи, помагаш на хората да се информират за случващото се в Палестина…
  Благодаря ти и успех!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: